SANATATE: LABORATOR INVESTIGATII MEDICALE
MEDIS Laborator
Aplicatie complexa ce are drept scop gestionarea intregii activitati din laboratoarele medicale, acoperind inclusiv cazurile de externalizare a unor investigatii catre alte laboratoare partenere si preluarea automata a rezultatelor publicate de catre acestea din urma.
MEDIS LABORATOR
Aplicatie pentru laboratoare, implementabil in diverse variante in functie de complexitatea activitatii. Prezinta urmatoarele module, care definesc functional solutia informatica:
- Frontdesk – Modul din cadrul MEDIS pentru gestionarea activitatii din cadrul receptiei unei clinici, sau a unui laborator. Faciliteaza identificarea si adaugarea de pacienti, citirea de cardurilor de sanatate, deschiderea de cereri de laborator si incasarea prestatiilor;
- PAA Billing – Modul din cadrul MEDIS & ERP PAA care asigura automatizarea procesului de calcul si incasare a contravalorii serviciilor medicale efectuate in laborator. Asigura emiterea bonurilor si facturilor fiscale, urmarirea prestatiilor nefacturate / neincasate pe fiecare pacient in parte si generarea registrelor necesare (Ex : Registru Casa, Borderou pe Utilizatori, etc.) . Pentru emiterea bonurilor fiscale este necesara conectarea caselor de marcat la sistemul informatic. Se integreaza in mod nativ cu solutia ERP PAA;
- Medlab – Modul din cadrul MEDIS pentru gestionarea activitatii din cadrul laboratoarele medicale, legat de obiectul principal de activitate al acestora. Acesta asigura fluxul principal de operatiuni de la identificarea solicitarii de investigatii de laborator (prelucrata in receptie – Frontdesk), la recoltarea de probe biologice, receptie probe, completarea rezultatelor si emiterea buletinului de analize medicale.
Preluarea rezultatelor investigatiilor de laborator se poate realiza fie automat din aparatele de executie (prin asigurarea legaturii bidirectionale intre aplicatie si aparat cu ajutorul unui dispecer si a driverelor de comunicatie special dezvoltate) sau prin introducerea manuala a rezultatelor analizelor.
Permite tiparirea etichetelor de coduri de bare specifice laboratorului (inclusiv pe plaje diferite de coduri de bare) pe imprimate de barcode si generarea buletinului de analize in format pdf pentru transmiterea pe mail a acestuia.
Are dezvoltate functionalitati de validare si parafare automata a rezultatelor in functie de seturile de conditii ce rezulta din experienta de lucru a fiecarui laborator, asigurand rapiditate in validare si parafare chiar si in cazul volumelor mari de lucru. Este un sistem informatic foarte configurabil si este in conformitate cu toate cerintele RENAR ce privesc acreditarea Laboratorului. - Dispecer Aparate – Este modulul din cadrul MEDIS care asigura legatura on-line bidirectionala dintre baza de date si analizoare. Acest modul realizeaza transmiterea cererilor din baza de date catre analizoare, captarea si interpretarea rezultatelor, precum si trimiterea rezultatelor acestora in modulul Medlab. Conexiunile se realizeaza prin intermediul unor drivere de comunicatie care se declara in cadrul modului;
- Consumuri de laborator – Modul din cadrul MEDIS care automatizeaza procesul de calcul al consumurilor de reactivi si consumabile in baza retetelor de consum stabilite pe investigatii / controale / calibrari / inchideri si deschideri analizor, in stransa legatura cu informatiile primite de la analizoare cu privire la activitatea acestora. Este interconectat cu partea de magazie Power Hospital (PAA Gestoc), utilizand resursele acestuia, precum si cu partea operationala de Laborator. Asigura transferul consumurilor scriptice calculate si validate de catre utilizatori catre ERP PAA in scop de descarcare a gestiunii de Reactivi si Materiale pana la nivel de inregistrare contabila a tranzactiilor. Asigura rapoarte de analiza a consumurilor pe department, aparat, investigatie, etc.
- Controlul Calitatii – Modul din cadrul MEDIS destinat inregistrarii si urmaririi valorilor solicitate de controlul calitatii in laboratoarele medicale;
- Medis4 Rapoarte – Modul ce permite colectarea datelor din intreg sistemul pentru a le evidentia in rapoarte bine definite si construite ce pot fi accesate in orice moment pentru suport decizional. Ofera posibilitatea de a realiza usor raportarile catre casele de asigurari, folosind datele incarcate in sistem. Permite vizualizarea rapoartelor predefinite precum si construirea altora noi in functie de informatiile ce se doresc a fi evidentiate, oferind suplimentar si un wizzard ce genereaza rapoarte real-time pe mai multe dimensiuni;
- Laborator extern – Buffer Medis – Solutie informatica utilizata pentru conectarea centrului medical cu laboratoarele de analize medicale externe, indiferent de solutia informatica utilizata in cadrul acestora. Asigura transmiterea solicitarilor de analize si investigatii medicale catre laboratoarele externe si permite preluarea rezultatelor dupa executia acestora.
- Conectare Analizoare – Sistemul MEDIS – Laborator permite integrarea in aplicatie a oricarui aparat care dispune de o interfata hard si de un protocol de comunicatie sustinute de documentatia de conectare. In prezent, numarul analizoarelor distincte conectate de echipa noastra este de peste 200 de modele.